Alex Blogja

Tetszik lentebb az egyperces történet?
Lépj be, ha mindent el akarsz olvasni!
Regisztrálj és még több ingyenes történet vár!

Végzetes terv – 9. rész

Oszd meg, ha tetszik a blogom! Köszi.

Sietve és gyáván teleportált jó messzire, de aztán rájött, hogy nem hagyhatja annyiban, hiszen mialatt egymást támadják, talán van esélye végezni vele. Igaz, ez alattomos és sunyi megoldás volt, de látva rettenetes képességeit… és ki tudja még mennyit fejlődött az eltelt esztendők alatt… tehát tudta jól, hogy mielőbb cselekednie kell.

Ávhriol tehát a következő pillanatban már vissza is tért, de csak a háttérben jelent meg, hogy a meglepetés erejét kihasználhassa. Döbbenten látta, hogy már ennyi idő alatt tönkretették a vidéket. Felderengett gondolataiban a jövő baljós képe. Ha így folytatják hamarosan elpusztítják az egész bolygót. Tudta, ezt nem hagyhatja. Szerencséjére a teremtményei addigra már szépen kikészítették egymást. Könnyedén végezhetett volna célzottan csak vele, de már nem akart kockáztatni. Minden tudását, képességét latba vetette tehát és rájuk rántotta az eget. Még találkozott a tekintetük, de ez se akadályozta meg abban, hogy végezzen a fiával. Sőt! Nemcsak vele, hanem minden jelenlévővel.

Intésével egy pillanat alatt tépte ki a vidéket és perdítette meg viharostól, villámostól, mindenestől, hogy maga alá temessen mindent a megpördülő táj, amint nagy erővel csapódott be az önnön helyén létrejött mély kráterbe. Még két pillanat és nem maradt más, mint a hatalmas füst és por. Aztán az is lecsendesült és már csak Ávhriol emlékében élt a soha véget nem érőnek tűnő harc. Várt még és figyelt. Attól tartott, hogy mindjárt előmásznak a föld alól, de nem így történt. Biztos lehetett abban, hogy ezt egyikük se élhette túl. Megnyugodva indult tovább. Nem így akarta, nem ezt akarta. De arra gondolt, hogy nem volt más választása. Nem hagyhatta, hogy tönkretegyék az egész világot.

Ávhriol nem sejtette, hogy még ez se lehetett elég ahhoz, hogy végezzen a teremtményeivel. A pilinke így zuhant egy másik, különös világba. Megégve, félholtan, ám a szíve még, bár a szokásosnál is lassabban és alig észrevehetően, de még dobogott. Nem mesélem el ismét, hogy miként állt ki mellette egy mutánsnak gúnyolt demiurg leány, ahogy azt se, hogy barátkozott össze a kékszemű fiatalemberrel, aki miután bánatában a tengerbe vetette magát, szintén odakerült. Olvastátok, így jól ismeritek már mindhármójuk szemszögéből a találkozásuk történetét. Sorsaik így keresztezték egymást és ezzel vette kezdetét évezredekre szóló és tán örökké tartó barátságuk.

Vége

De csak ennek a történetnek van vége!

Napi kérdés: Visszaugorjunk az időben és elkezdjem elmesélni, hogy került Ávhriol a fényekhez, és hogy szöktette meg vezérük lányát, ezzel főbenjáró bűnt elkövetve, ami miatt el akarják kapni?

Ha tetszett, szólj hozzá és 5 tűzopált kapsz!

2 thoughts on “Végzetes terv – 9. rész”

Leave a Comment

error: Content is protected !!