Alex Blogja

Tetszik lentebb az egyperces történet?
Lépj be, ha mindent el akarsz olvasni!
Regisztrálj és még több ingyenes történet vár!

Hajnal csillaga – 1. rész

Oszd meg, ha tetszik a blogom! Köszi.

Bevezetés:

Olvastad már a többi történetemet a blogomon? Igen? Akkor ismered már az Árnyat, aki a király jobbkezeként járkál fel-alá kísértetiesen a birodalomban és talán azt is tudod, hogy baljós megjelenése ellenére neki is megvannak a maga félelmei. Olvastál már olyan történetet, melyből kiderült számodra, hogy kit rejt a csuklyás köpönyeg? Érdekel, honnét jött a bolygónkra és miként vetődött innét Yperpérán földjére? Érdekelnek kalandjai és az, hogy mi az egyetlen cél, ami őt mozgatja? Vajon valaha őt is megérintette a szerelem? És vajon hol hibázta el az életét? Rátalálhat újra a lányra? És vajon meg fog bocsájtani neki? Vajon élhet újra boldogan vele?

Kövesd nyomon estéről-estére kalandjait, mert most, még megjelenés előtt ingyenesen teszem közzé!

Hajnal csillaga - 1. rész

Ávhriol sietve nyomta meg a katapultáló gombját. Az űrkabin azonnal ki is fordult a járműből, hogy késlekedés nélkül induljon, de ekkor váratlanul leállt minden és teljes sötétség borult rá. Csak az ablakon túl, a messzeségben világítottak a csillagok. Aztán erőteljes rázkódást érzett, majd újabbat és újabbat. Tudta jól, hogy elérték a meteoritfelhőt. Arra gondolt, hogy ha nincs energia, akkor a mentőkabin is haszontalan. A tartalék-energiaforrásokban reménykedhetett volna, de ilyenekkel nem rendelkezett. A fegyencjáratot ugyanis, ahonnét menekülni próbált, nem túlélésre tervezték. Ezekre gondolt, miközben csak ült némán és várta a halált. A kis kabint közben teljesen belengte vérének tömény illata. Megszokta már, nem is érezte, de mindenütt ott csillogott rajta és körötte. Ájulás környékezte, miközben a kis, kerek ablakon át nézte a tovarohanó kisebb-nagyobb sziklákat és időről-időre érezte, miként remeg meg minden körötte.

 Aztán váratlanul visszajött az energia és sorra villantak fel a gombok fényei. Pár pillanat még és a mentőkabin már újra indulásra készen állt. Már csak meg kellett nyomnia egy gombot, hogy a kioldót aktiválja és végre indulhasson. Nem tudta miként kapcsolhatott be ismét minden, de nem is érdekelte. Ávhriol minden idegszálát lekötötte az új remény. A remény az életben maradásra.

Nem tudta mennyire sérült meg a hajó, de azt igen, hogy a kabin épségben maradt és nem kockáztathatja meg a maradást.

Tudta, hogy ha újra leáll minden, neki vége. Ki kellett használnia a pillanatot. Sietve nyomta hát meg a kioldó gombját és megnyugodva érzékelte, ahogy a kabint elereszti a dokkoló szerkezete és szinte már érezte is, ahogy tovasiklik az űr fekete bársonyán.

Tudta, hogy ezt követően már biztonságban lesz, mert szerencsére számított arra, hogy egyszer ő maga is a fegyencjáraton találhatja magát, így nemcsak, hogy rejtett mentőkabinokat helyezett el, melyeket úgy tervezett, hogy ilyen esetben a legközelebbi élhető bolygóra vigyék, hanem fel szerelte azokat a túléléshez szükséges dolgokkal. Korábban beállította az úticélt is erre az esetre. Csillagászati ismeretei segítették ebben, de persze nem lehetett biztos semmiben, mivel még sosem jártak távoli bolygókon, csak messziről vizsgálgatták az égbolt részeit. Biztos volt azonban abban, hogy hála tudásának és felkészültségének, most már, hogy a kabin kiszabadult, nagy esélye van a túlélésre, de tévedett.

Jön a folytatás!

Holnap este 19-kor!

Szólj hozzá lentebb és 5 tűzopált kapsz!

Hívd a barátaidat is és hosszabbak lesznek a részletek!

*Képeket is használhatsz a blogomról, ha a blogot szeretnéd reklámozni más Facebook csoportokban és a blog linkjét is megadhatod másnak! Ha a Küldj Meghívót! menüpontot használod, akkor virtuális ékköveket is szerezhetsz, melyeket majd titkos történetekre válthatsz be.

3 thoughts on “Hajnal csillaga – 1. rész”

Leave a Comment

error: Content is protected !!