Alex Blogja

Tetszik lentebb az egyperces történet?
Lépj be, ha mindent el akarsz olvasni!
Regisztrálj és még több ingyenes történet vár!

Hajnal csillaga – 10. rész

Oszd meg, ha tetszik a blogom! Köszi.

Hajnal csillaga - 10. rész

Várt. Szerencsére a teste talán még fényévekig is életben tudott volna maradni tetszhalott állapotban és végtelen türelme is segítette. Tudta, ahhoz, hogy a terve működhessen, ahhoz, hogy egyszer majd eljöhessen a bosszú pillanata, mindenre gondolnia kell, nem hibázhat.

Üveges szemeivel a tó aljáról feltekintve látta a vezér arcát és látta, hogy a fejét ingatja. Nem örült annak, hogy Ávhriol ilyen hamar feladta, de végül is… elégedettséggel nyugtázta, hogy ennek a történetnek így legalább vége és többé nem kell aggódnia emiatt. Semmi oka nem volt a gyanakvásra, hiszen Ávhriol szíve valóban leállt, nem is lélegzett, vére is mind elfolyt már. Teljességgel esélytelennek tűnt, hogy a tó mélyéről így valaha még kimásszon.

A fények vezére tudta ugyan, hogy Ávhriol egy távoli galaxisból származik és más, mint ők, de nem ismerte létezésének titkait, szerveinek képességeit. Elhitte tehát, hogy ezzel a probléma megoldódott és eltűnt a tópartról, visszateleportálva magát a hajójára.

Ávhriol még várt. Várt, nem mozdult, nem tett semmit… de gondolkodott. Tovább szőtte terveit, azt, hogy mit és hogyan tesz majd, miként építi fel a bosszút. Aprólékosan kidolgozott mindent az elméjében, miközben az idő csak telt. A tavi lények odagyűltek köré, de nem mertek hozzáérni, mert amint ezt megtették, bőre elektromos kisüléssel jelezte, hogy jobb, ha távol tartják magukat tőle. Így aztán Ávhriol zavartalanul elmélkedhetett.

Aztán amikor már úgy érezte, eleget várt és tervének minden részletét kidolgozta gondolatban, amikor már úgy vélte ideje áttérni a megvalósításra, az ellopott és álcázott űrhajója belsejére gondolt és így teleportálta magát. A hűvös levegő érzetére a teste hirtelen tért magához. Úgy kapott lélegzet után miként egy megszülető gyermek. Köhögött, fuldokolt a korábban benyelt víztől, de nem várta meg, mielőtt teljesen magához tér. Ösztönösen kapott a zsebébe rejtett kristály után, majd, amikor megtalálta, megnyugodva nyomta le az indítógombot. 

Azt se nézte merre. Hagyta, hogy a hajó nekiinduljon a csillagokkal teleszórt űrnek, mégpedig azonnal és szinte fénysebességgel.

A műszerek nagy távolságban kielemezték számára a bolygókat, melyek mellett elhaladt. Közben teste újra regenerálódott és összeszedte magát. Legalább is testileg. A lelki dolgokat azonban egyelőre félretette, hiszen tudta jól, hogy a fia csak rá számíthat. Többé semmi más nem érdekelte csak az, hogy gyermeke lelkének mielőbb új testet, új életet adjon, de még várnia kellett, mert a tudása nem volt elég ehhez. Ráadásul nem lett volna elég egy akármilyen test. Tökéleteset akart teremteni neki. Olyat, melyet soha többé, senki se tud elpusztítani.

Jön a folytatás!

Holnap este 19-kor!

Szólj hozzá lentebb és 5 tűzopált kapsz!

Hívd a barátaidat is és hosszabbak lesznek a részletek!

*Képeket is használhatsz a blogomról, ha a blogot szeretnéd reklámozni más Facebook csoportokban és a blog linkjét is megadhatod másnak! Ha a Küldj Meghívót! menüpontot használod, akkor virtuális ékköveket is szerezhetsz, melyeket majd titkos történetekre válthatsz be.

2 thoughts on “Hajnal csillaga – 10. rész”

Leave a Comment

error: Content is protected !!