Alex Blogja

Tetszik lentebb az egyperces történet?
Lépj be, ha mindent el akarsz olvasni!
Regisztrálj és még több ingyenes történet vár!

Hajnal csillaga – 11. rész

Oszd meg, ha tetszik a blogom! Köszi.

Hajnal csillaga - 11. rész

Új otthonául egy különleges, lakatlannak tűnő csillagot választott. Nem zavarta az élőlények hiánya, hiszen azokat úgyis ő maga akarta megteremteni. Amikor hajójával átküzdötte magát a tömör felhőrétegen, egy kopár, sziklás felszínen találta magát, ahová csak alig jutott fény. Itt landolt, remélve, hogy ez a hely biztonságot nyújthat neki. Aztán az űrhajót betemetve egy barlang belső folytatásának álcázta és nekiállt az ellopott tudás további tanulmányozásának.

Az űrhajó készletei jóideig elegendőnek tűntek a számára. Főleg így, hogy közben csak ritkán gondolt az evésre. Hamarosan önmaga kísérteties árnyává vált, folyton csak a kristályteremben ült és a különleges berendezés segítségével elméjében pörgette a tudást, hogy megtalálja és megtanulja azt, amire szüksége lehet a céljához.

Teremteni akart, mégpedig egy olyan testet, mely mindennél tökéletesebb. Azt akarta, hogy gyermeke különleges, legyőzhetetlen lehessen. Olyan, aki majd helyette visszatérhet a fényekhez és elégtételt vehet a vezéren. Ehhez persze időre is szükség volt, nem kevésre, hiszen a kristályok minden tudását is meg akarta tanítani neki. Ávhriol azonban nem sietett már sehová. Alapos munkát akart végezni. Ismerte a fények koordinátáit és tudta, azok tán még évmilliók múlva is ott lesznek, mert halhatatlanok.

Lassan, de biztosan haladt. Egyre összetettebb és komolyabb lényeket teremtett, de még nem volt elégedett. Aztán amikor egy napon ott üldögélt a kristályteremben, a rengeteg tudás között, váratlanul megszólalt valami jelzőhang. Először azt hitte, behatoló, de az űrhajó meg se moccant, pedig arra volt utasítva, hogy azonnal induljon, ha támadás érné őket vagy valaki közelegne. Sietve teleportált az irányítóterembe, de az érzékelők nem jeleztek senkit se a közeli se a távoli környezetben. Az addigi teremtményei is jóval a megszabott határain kívül kószáltak. Nem értette mi történhetett. Sietve adta ki az utasítását a fedélzeti számítógépnek, hogy állítsa le a hangjelzést és azonosítsa a probléma forrását.

A részleteket meg se várva azonnal rohant a térképen jelzett helyhez. Meglepetésére nem talált ott semmit. A folyosó jobbra is, balra is, teljesen kietlen volt. Sehogy se értette mi lehet a gond. Elromlottak volna a berendezések? Lehetséges, hogy túlterhelte az állandó kísérletekkel?

Aztán meglátta a folyosóra a falból csordogáló folyadékot. Szerencsére Ávhriolnak volt egy különleges képessége. Ha akart, át tudott látni akár a legtömörebb falakon is. Szürke szemeit összevonta tehát. Fekete pupillái összeszűkültek. Fókuszált. Gyorsan, rétegről-rétegre haladva térképezte fel a fal mögötti részt, majd pedig elméjében pillanatok alatt összeállt a döbbenetes kép.

Jön a folytatás!

Holnap este 19-kor!

Szólj hozzá lentebb és 5 tűzopált kapsz!

Hívd a barátaidat is és hosszabbak lesznek a részletek!

*Képeket is használhatsz a blogomról, ha a blogot szeretnéd reklámozni más Facebook csoportokban és a blog linkjét is megadhatod másnak! Ha a Küldj Meghívót! menüpontot használod, akkor virtuális ékköveket is szerezhetsz, melyeket majd titkos történetekre válthatsz be.

Leave a Comment

error: Content is protected !!