Alex Blogja

Tetszik lentebb az egyperces történet?
Lépj be, ha mindent el akarsz olvasni!
Regisztrálj és még több ingyenes történet vár!

Hajnal csillaga – 16. rész

Oszd meg, ha tetszik a blogom! Köszi.

Hajnal csillaga - 16 rész

A barlang bejáratánál Ávhriol egyik teremtménye figyelte megbújva az eseményeket. Ő volt a legelső másolat. Bőre opálosan fehér volt, de nem ragyogott. Arcát jól lehetett látni. Tekintete nyílt volt és nyugodt. Szemei zöldeskék fényben ragyogtak, miközben a barlang bejáratánál állva titkon figyelt. Selymes haja, élénksárga zuhatagként, hosszan omlott a vállaira és hátára.

Tökéletesnek tűnt. És az is volt. Tökéletesen jó vagy inkább csak tökéletesen ártatlan… még,… amikor létezésére eszmélt. Egyike volt azon gyönyörű, fehér szárnyú lényeknek, akiket Ávhriol azért teremtett, hogy majd legyenek szövetségesei, ha a fények ismét utolérnék.

Ő volt az első, benne még emberi lelket helyezett el. Akkoriban még az volt a terve, hogy azok lelkeit, akiket már kiképzett, akik már a szövetségesei lettek, áthelyezi majd ilyen ellenállóbb testekbe és ezzel időt is nyer. Mivel azonban egyiküket se akarta elveszíteni a kísérletezgetés során, így aztán ehhez találomra választott idegeneket. Sajnos azonban hiába volt minden. Bármilyen lény lelkét is választotta, azok, az új testbe kerülve mind elvesztették korábbi emlékeiket.

Ávhriolnak tehát bele kellett törődnie abba, hogy a válogatott emberi szövetségeseket majd a harcok során könnyen elveszítheti a halandó testük miatt.

Aztán felfedezte, hogy az űrhajó kristályaiba zárva is vannak lelkek. Veszélyes dolog volt nekik is életet adni, mivel nem ismerte se az eredetüket, se azt, hogy milyen jellemek, de csak megszállottan kísérletezgetett, a következményekkel mit se törődve. Ők ugyanis egyáltalán nem voltak fontosak a számára. Csak azért hozta létre az újabb és újabb lényeket, hogy gyakoroljon és végül az egyikre azt mondhassa, végre elkészült a tökéletes test és ő is készen áll arra, hogy eredeti célját végre valóra váltsa és fiának új életet adjon.

Amikor az első hasonmást létrehozta, alaposan tesztelni kezdte az életben maradási esélyeit, hiszen úgy gondolta, ha ez az új test nem elég jó, akkor nincs értelme még többet létrehozni belőle. Számára tehát ő csak egy volt a sok közül és mint olyan, értéktelen. Nem az érdekelte, hogy meg tud-e halni, hanem az, hogy mivel lehet végezni vele. Csakhogy ez semmilyen módon nem sikerült neki. Se tűz, se fagy, se semmilyen mágia nem ártott neki. Úgy tűnt, az új test, a fények szövete annyira ellenálló, hogy semmi se bonthatja meg. Oly gyorsan regenerálódott, hogy biztosra vehette, sikerült megteremtenie a legtökéletesebb, leghalhatatlanabb lényt a világon.

Ezt látva megkönnyebbülten nyugodott meg és sorra teremtette hozzá hasonló módon a többieket. Már csak a megfelelő pillanatban egy jól kitalált történettel kellett elébük állnia és persze felfedni előttük, hogy valójában ő hozta létre mindet… és talán megfenyegetni őket, hogy létük tőle függ és meghatóan tálalni a történetét… biztos volt abban, hogy ezt követően vagy együttérzésből, vagy félelemből, vagy hálából, de mind mellé állnak majd és ezzel egy legyőzhetetlen sereget teremtett.

Már biztos volt abban, hogy nem lenne egyedül a fények ellen. Csakhogy tévedett. Nem számolt azzal, hogy akit nem öl meg, azt csak erősíti. És arra se gondolt, hogy nem játszhat kedve szerint másokkal… még akkor se, ha azok, a saját teremtményei.

Nem sejtette, hogy az első másolat szívét már mennyire megedzette, hogy lelkét már borús fellegek árnyékolják be és nem sejtette, hogy titkon már elhatározta, mindent meg fog tenni azért, hogy ő lehessen az úr mindenek felett és soha többé ne árthasson neki senki és semmi. Ávhriol az ellene elkövetett tetteivel tehát megteremtette mindenre elszánt hatalomvágyát.

Jön a folytatás!

Holnap este 19-kor!

Szólj hozzá lentebb és 5 tűzopált kapsz!

Hívd a barátaidat is és hosszabbak lesznek a részletek!

*Képeket is használhatsz a blogomról, ha a blogot szeretnéd reklámozni más Facebook csoportokban és a blog linkjét is megadhatod másnak! Ha a Küldj Meghívót! menüpontot használod, akkor virtuális ékköveket is szerezhetsz, melyeket majd titkos történetekre válthatsz be.

Leave a Comment

error: Content is protected !!