Erre az oldalra olyan alkotások, karakter-rajzok kerülnek fel, melyeket az Yperpérán legendája című, nagysikerű sorozat ihletett. Neked melyek tetszenek? Csillagozd! Többet is értékelhetsz! Érdekel a történet? Iratkozz fel, és kapsz AJÁNDÉKBA novellákat! Nyerhetsz is könyvet! Te ki tudod találni, hogy ki melyik karakter? Írd be hozzászólásba a rajzoknál. Hozzászólásban egyéb véleményeket is várunk.

Táj és helyszínek:

1. fogadó belseje (egyszerű, barbár berendezés)

2. palota belseje (fényűzés, sok arany és drágakő)

3. táj: vulkánokkal, lávafolyamokkal tarkított vidék, helyenként kopár (fekete föld, vagy kövek vagy sziklák, vagy csalitos), de vannak rémisztő rengetegek is. Vannak fekete folyók, patakok, tavak is. A palota egy nagy völgy egyik oldalát határoló hatalmas hegylánc oldalában van és vele szemközt nem messze a völgyben van a régi várerőd. Az égbolt olyan, mint a feketével vegyülő lávafolyam (feketés, vörös és sárgás színekkel).

Emberi alak, emberi arányokkal

Az alábbiakban a félreértések elkerülése végett leírom, hogy melyik szereplő ember és ki az, aki emberi alakú, emberi arányokkal. Ezek a következőket jelentik:

EMBER: egy fej, négy végtag, végtagonként 5 ujj, két szem, két fül, egy száj, egy orr. NYAK! Mindenkinek van nyaka!

EMBERI FORMA, EMBERI ARÁNY: Egy jól tagolt alakot, függetlenül a nemi  vagy ehhez hasonló  különbségektől, az ízületek sorrendje határozza meg. Két váll, karonként egy-egy könyök és csukló, lábanként egy-egy térd és lábfej. A mértéket (ideális férfi magasság = nyolc fej) a Reneszánsz idején adták meg, az emberi forma eszményítéseként. Az emberi alakok tehát 7-8 fejnyi magasak. Ezt úgy kell érteni, hogyha a fej egy egység magas, akkor az EGÉSZ test magassága 7x vagy 8x ekkora. (A nők alacsonyabbak általában, de ők is arányosak. Mindenki látott már emberi alakokat.) Egyik szereplőm se aránytalan. Főleg nem azok, akik az olvasóim kedvencei, tehát idealizált a testük, mint egy Dávid szoboré! (pl. pilinke, Phosphor, a király)

Ruházatuk:

  • ógörög hatás (Phosphor), – (görög isten)
  • középkori stílus (Árlen herceg),
  • ógörög és/vagy középkori (király) – (görög isten)
  • ógörög és/vagy barbár (Cynidor, Ásté) – (Asté görög istennő)
  • középkori boszorkányos (Káté) – (görög istennő)
  • ógörög – (pilinke) – (angyal)
  • barbár, zsákszerű (WhindLhár, Voltrán)
  • ógörög (Ylarion)
  • erdei barbár vagy ógörög (Vvinca)

Karakter leírások:


1. Pilinke – aki elfelejtette, hogy ki ő – nem NÉLKÜLI – (angyali alak, emberi arányokkal)

NŐI mellei nincsenek! Nincs karcsú dereka! NEM nőies a teste. Amilyennek egy angyalt, egy tökéletes lényt képzelnénk. Arányos izmos, de NEM body-builder testtel! (Átlagos, sportos izmokkal. Amilyen a görög FÉRFI szobrokon látszik. pl. Dávid szobor, de a ruha ezt takarhatja) Különleges lény, hófehér, puha és hatalmas madárszárnyakkal. Az arca tökéletesen arányos és nagyon szép, de ránézésre nem dönthető el, hogy férfi vagy nő. Nem nélküli teremtmény, élénk, smaragdzöld tekintettel. (Jó és naiv, de nincs tisztában ereje nagyságával és azzal, hogy azt mire használhatná.) Haja vállig érő, enyhén hullámos, aranyló barnás-sárga.

2. Aidóneusz – a leendő király – FÉRFI – (ember!)

Olyan, amilyennek a mesék szőke királyfiját képzeljük. Fiatalos, 25 körülinek néz ki, de NEM gyerek! Férfias, de kölykös arcvonásokkal! Ahogyan egy jóképű úrfit képzelnénk. Kölykösen szép, de NEM nőies arc! Szakáll, bajusz NINCS! (Átlagos, sportos izmokkal. Amilyen a görög szobrokon látszik, de a ruha takarja.) Sárga alapon zöld díszes ruházatot visel, mely jól illik aranyló fürtjeihez. Éjszín köpönyeget hord, melynek csuklyáját nem húzza a fejére. Elől egy gyémántberakásos bross fogja össze a hátáról leomló egyszerű fekete anyagot, melyet ezüstszálakból varrt minták díszítenek. Kölyökképű és sose öregszik, hisz ismeri az örök fiatalság titkát. Nem néz ki harmincnál többnek. Megnyerően szép, nyugodt arc, ránctalan, magas homlok és aranyló, néhol a homlokába lógó fürtök, tengerkék szemek. Inkább gondolnák róla, hogy egy elkényeztetett úrfi, netán a király unokaöccse, aki mindent könnyedén megkapott az életben, akinek sose kellett küzdenie semmiért.

3. Cynidor (Szünidor) – a mutáns leány – NŐ – (ember)

HARCOS, de szép arccal! (Átlagos, sportos izmokkal. Amilyen a görög szobrokon látszik.) NŐ, tehát mellei vannak, de nem óriásiak! (Nem a szexualitás dominál a könyveimben.) A bőre fehér, mint a hó, haja aranyló, mint a búzakalász, szemei pedig úgy fénylenek, mint a zafír, azaz kékek. Harcos külleme van. (Azért hiszik mutánsnak, mert emberi külleme van.)

4. Árny (Ávhriol Gláhál, Thánáthosz, mester) – – FÉRFI – (emberi alak, emberi arányokkal)

FÉLELMETES megjelenés!VAN tartása, kihúzza magát, mint aki valaki! Magas, de nem vékony. Szikár. Amilyenek a varázslók a filmekben, de NEM öreg! ő is ismeri az örök fiatalság titkát.

Árny: Fekete, csuklyás köpönyeget visel. Arca helyén fekete füst gomolyog. Ruházata aranytól és ékszerektől roskadozik, mintha az ékköveken kívül más nem is lenne fontos a számára, mintha ő lenne a király. Fenséges, sötét alak. Köpönyegének az alja a talajt seperi. Öltözete, a meglehetősen sok aranyló díszítés miatt, látványos. Kezein fekete kesztyűt visel, csillogó, drágaköves gyűrűkkel, nyakában pedig szikrázó, ékes láncot hord egy látványos medalionnal. Jobbjában egy hosszú, szokatlan formájú, arannyal díszített botot tart, melynek felső végére ijesztő arcokkal körbevett, különös, vöröslő fényben izzó gömböt erősítettek. Alsó része minden egyes lépésénél, egyenlő, lassú ütemben a márványlapokhoz koppan, ezzel még félelmetesebbé téve egész megjelenését, járását. A fejére húzott csuklya árnyékából feketén gomolyog elő a mély sötétség, így arcvonásait egyáltalán nem lehet látni, de egész megjelenéséből, ruházatából, mozdulataiból, tartásából, tiszteletet követelő méltóság sugárzik. Ez a küllem az álcája.

Amikor a csuklyáját hátraveti, láthatóvá válik karakteres arca, vállig érő hullámos sötét haja, szürke, rideg szemei, komor vonású szemöldöke. (Nem gonosz, csak kissé könyörtelen és rideg, csak a józan észben hisz, miután a szerelmét elvesztette rég. Hűséges a királyhoz. Nagyon nagy hatalma van és különleges képességei. Ő is ismeri az örök fiatalság titkát, így negyvennél nem néz ki többnek.)

5. Lidaster – kívánságteljesítő tüzes lidérc – FÉRFI – (emberi alak, emberi arányokkal)

NEM kövér, de nem kell, hogy kisportolt legyen! Átlagos férfi alkat. Nem harcos. Vörös haj, szeplős arc, piros szemek. Kezéből, majd fejéből és testéből lángok csapnak fel, amikor elkezd átváltozni. (A teste előbb izzani kezd és repedezni, mint a megszilárduló lávafolyam.) Tüzes lidérc.

6. Asté – hercegnő, a király fogadott lánya – NŐ – (ember)

HARCOS. (Átlagos, sportos izmokkal. Amilyen a görög NŐI szobrokon látszik.) NEM body-builder! Csak edzett. Kúszó-felderítő. Kedves arc, de nem feltűnő szépség, mint a húga. NŐ, tehát mellei vannak, de nem óriásiak! (Nem a szexualitás dominál a könyveimben.) Barna, vállig érő, egyenes a haja és élénkzöldek a szemei. Hercegnő, így vagy ennek megfelelő a ruházata vagy kúszó felderítőként vagányabb, ami segíti abban, hogy észrevétlenül osonjon. (Mokaszin, térdvédő, kisebb fegyverek, melltű-dísz, tarsoly, váll-, mell-, könyök- és ágyékvédő. A vidéken lévő hőség miatt nem túlöltözött. Ha kúszó felderítő, akkor a bőrén, arcán festett díszek vannak.

7. Káté – másik hercegnő, mágus – NŐ – (ember)

Nagyon szép arc! Átlagos, izmok. Amilyen a görög NŐI szobrokon látszik. NŐ, tehát mellei vannak, de nem óriásiak! (Nem a szexualitás dominál a könyveimben. Fekete, hullámos, hosszú haj, fekete szemek, boszorkányszerű szépség. Ő is hercegnő, de mágus is egyben és ez látszik a küllemén. Hosszú, földig érő szoknyaruha. Középkori stílus.

8. WhindLhár – mohafejű növénylény – FÉRFI – – (emberi alak, emberi arányokkal, bár 3m-es. NEM vézna, de nem is széles. Átlagos.)

Szimpatikus karakter, de kissé VAD, ijesztő küllem a MOHA miatt és a kéreg és az ágak miatt! Növényember, mohaarccal, ágszerű karokkal, lombos ágakkal a fején. Egy igazán különleges lény, a Marv n’Daril törzs utolsó, még életben lévő példánya. Arcát, testét teljesen beborította a moha, mely zöldes fényben világít. Fején százfelé áll lombos hajkoronája. Még a karjain és a lábain is levelek zöldellnek. Energiáját a fényből, a vízből és a szén-dioxidból nyeri. Lombkoronája milliárdnyi pórusán át a folyamat végén nagy mennyiségben szabadult fel az oxigén, betöltve mindent maga körül. (Kezeivel tud fogni. Ujjai vannak. Félig ember, félig fa.)

9. Phosphor – az olvasók kedvence – FÉRFI – (emberi alak, emberi arányokkal)

JÓKÉPŰ, amilyenek a sármos ROSSZFIÚK a filmekben. Amilyennek egy tökéletes férfit képzelnénk, aki NEM harcos! (Átlagos, sportos izmokkal. Amilyen a görög szobrokon látszik.) Fekete bőr, hatalmas denevérszárnyak (A szárny plusz végtag. Így 6 végtagja van. Csukott állapotban a szárny első csontja lefelé áll, a második felfelé és a feje felett egy fejjel +kézfejet (NEM plusz végtagot!) tartalmaz ujjakkal, karmokkal, amivel kapaszkodni tud. Mit jelent ez? Egy végtag HÁROM részből áll: felkar, alkar, kézfej, vagy comb, lábszár, lábfej. Tehát a szárny is hármas tagolású. A felkarnak megfelelő rész a lapockáktól lefelé áll, az alkarnak megfelelő az előbbi alsó részétől felfelé (kb. fejnyivel a feje fölé ér). Itt lenne a csukló, ezért vannak itt UJJAK. De nem csak 5 ujja van a szárnyon. Olyan, mint a denevéreknél, csak több az ujj (8). Néhány ujjból alakult ki a szárnyfeszítő rész, ezek percei tehát megnyúltak. Nagyon.

A szárnyszél folytatása lefelé majdnem a földig ér. Emberi alak és arc, smaragdzöld, élénk szemek, hegyes fülek, hegyes, enyhén csavart szarvak (nagyarasznyi, nem csökevény!) a fejtetőn kétoldalt. + A kezein karmai, a szájában hegyes szemfogai is vannak. NEM női arc és NEM vágott szemek! Férfias, de NEM markáns. Nem olyan, mint egy pufók angyalka, hanem arányos testű férfi, mint a Dávid szobor!

Laza, bő, fekete nadrág. (Időnként csizma.) Felül mezítelen. Csuklóin fémpántok, kezein kesztyűk, nyitott ujjvégekkel. Kezeiből gyógyító, feltámasztó erő sugárzik, ha nincs rajta a kesztyű, és erőgömböt vagy lángot tud létrehozni. A haja fekete, hullámos, nem túl hosszú és néhány tincs a magas homlokába lóg.

10. Vhalenian – mesterséges intelligencia – FÉRFI, de… nem markáns – (emberi alak, emberi arányokkal)

NŐI mellei nincsenek! Miriádnyi apró, színes gyémántszilánk alkotja és teszi erősebbé és időtállóbbá a testét bárminél és bárkinél. Zöldek a szemei. Mivel mesterséges intelligencia, így a neme nem számít, de mellei nincsenek. Az arca lehet kicsit nőies, de a testfelépítése átlagos férfi test. Tökéletes lényt akartak létrehozni, tehát arányos.

11. Vvinca – koboldlány – NŐ – (emberi arányok)

NŐ, tehát mellei vannak, de nem óriásiak! (Nem a szexualitás dominál a könyveimben.) Zöld és sárga ruházat, hegyes fülek, vörös, kissé hullámos, középrövid, kusza haj, vadóc megjelenés. Nyakában PH medál.

12. Árlen – herceg volt, élőholt lett – FÉRFI – (ember)

Jóképűnek mondható, harcos fiatalember. Olyan, amilyenek a filmekben a harcos főhősök. Például Thor. Barna, hullámos, vállig érő haj, ezüstösen fénylő szemek. Egyszerű, ujjatlan ing és hozzá kissé bő szárú nadrág és mokaszinszerű lábbeli. Feketére festett bőr. Ruházata, egyszerűsége ellenére elegánsnak hat, de lehet, hogy csak büszke, herceghez illő tartása kelti ezt az érzetet. Dereka köré súlyos láncot kötött.

13. Voltrán – kitagadott, mocsári demiurg – FÉRFI – (emberi testarányok)

IJESZTŐ, RÉMISZTŐ! Fekete, IZMOS test, hatalmas szarvak, NAGY izmok, robusztus test, barbár ruházat és fegyverek, szögletes arc, bunkósbot. Olyan, akivel egy bátor főhős se harcolna, inkább menekülne.

14. Ázimor – élőholtak régi vezére – FÉRFI – (ember)

Nem jóképű. Átlagos férfi, de agresszív, ijesztő fejet tud vágni. Élőhalott, ezüstösen fénylő szemekkel. Kicsit robusztus, testes, de egyáltalán nem kövér, erős ember. (Homlokán pánt, mely elfedi a tűzláng áthúzott jelét, ami a kitagadott ypiretisek bélyege.)

15. Ylarion – gyógyító volt, fogadós lett – FÉRFI – (ember)

Nem jóképű, de szimpatikus, kedvelhető. Vézna, és gyenge, beteges fickó volt, amíg élt. FÉRFI, mégha soványka is. Már élőholt, ezüstösen fénylő szemekkel és fogadós. Mindig gyáva. (Homlokán pánt, mely elfedi a tűzláng áthúzott jelét, ami a kitagadott ypiretisek bélyege.) Ruházata egyszerű szőttes. Ő is PH medált visel.

0 0 votes
Article Rating
 
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
2 hozzászólás
legrégebbi
legújabb legnépszerűbb
Inline Feedbacks
View all comments
Várhelyi Viktória
Várhelyi Viktória
1 éve

Írtam privátban ide leírom az adataimat.Szeretnék illusztrálni a könyveidben,nagyon nyerőek,megmozgatta a fantáziám a külön mostani rajzos csopibani felhívás.Köszi a lehetőséget előre is .Remélem a privátban írtakat mielőbb megkapod és én is a válaszaidat,köszönöm.

 
admin
admin
1 éve

Írtam privátban válaszokat a kérdésedre.