Alex Blogja

Tetszik lentebb az egyperces történet?
Lépj be, ha mindent el akarsz olvasni!
Regisztrálj és még több ingyenes történet vár!

Az utolsó pillanat

Oszd meg, ha tetszik a blogom! Köszi.

Az utolsó pillanat

- Írta: Mandy Kristóf -

Az egykori őrangyal elszánta magát. Így, újjászületve már nem látta többé értelmét az életének. A királyt se sikerült megtalálnia. Igaz, már nem voltak különleges képességei, de legalább szeretett volna mellette, a közelében lenni, remélve, hogy ha kell, talán a segítségére lehet. Arra gondolt, hogy talán azért nem találja, hiába keresi még a palotában is, mert az uralkodó szándékosan kerüli, semmibe veszi őt. De ha így is lenne, igaza lenne. Végül is ki ő? Így, újjászületve már egy utolsó senki.

Különleges képességei nélkül mégis mi haszna a létének? Hogy tudna így bárkin segíteni, bárkit megmenteni? Se teleportáció, se gondolatolvasás, se gyógyító érintés… Semmi haszna a létének. Erre gondolt, amikor kiállt a várfal szélére és letekintett a mélybe. Talán a zuhanástól visszaváltozna. Talán a halálközeli élmény a megoldás. Talán attól újra emlékezne és a régi lenne. Vagy meghalna. Hisz ilyen állapotban nem sérthetetlen és bizonyára nem halhatatlan. Meghalna és újjászületne. Talán ismét angyal lehetne. Vagy talán csak meghalna és nem történne semmi. Csak vége lenne. Tudta, azt tehet, amit csak akar, úgyse fog hiányozni senkinek. Széttárta hát karjait a mélység felett és lassan elkezdett előre dőlni.

Érezte, amint a gravitáció lassan fogást talál rajta és elkezdi vonni lefelé. Ebben a pillanatban azonban megfeszült rajta a köpönyeg. Hátrafordult és ott állt a király, csizmás lábával a díszes szegélyére lépve.
– Hallom kerestél – szólt színtelen hangon, mintha a világ legtermészetesebb dolga lett volna, hogy ezúttal ő menti meg egykori őrangyala életét. Nem akarta megbántani, ezért úgy tett, mintha észre se venné azt a végtelen, kétségbeesett keserűséget, mely majdnem a mélybe rántott egy őt szolgálni vágyó szívet.

Vége

De csak ennek a történetnek van vége!

Ha tetszett, szólj hozzá és 5 tűzopált kapsz!

MOST azonnal elolvasnál egy teljes regényt?

Szereted a fantasy univerzumokat, a görög mitológiát, a varázslatokat, azt, ha végül mindig a jók győznek? Szereted a fordulatos, filmszerűen pörgő, meglepő történeteket? Szeretnél könnyed, de izgalmas olvasmányokat? Akkor Mandy Kristóf sorozatát Te is imádni fogod! Lépj be Te is ebbe az ismerős, mégis ismeretlen világba! Melyik főhős történetével kezdenél? Válassz:

Egy regény kitartásról, barátságról, árulásról, sok fordulatról. Te mit tennél, ha átváltoznál és megtudnád: Van egy Másik Világ!

Mesebeli regény szerelemről, feltétel nélküli barátságról, meglepő titkokról. Te mit tennél egy pokoli helyen azt mondanák: 3 napra legyél Te a király!

8 thoughts on “Az utolsó pillanat”

Leave a Comment

error: Content is protected !!