Alex Blogja

Tetszik lentebb az egyperces történet?
Lépj be, ha mindent el akarsz olvasni!
Regisztrálj és még több ingyenes történet vár!

Az utolsó pillanat

Oszd meg, ha tetszik a blogom! Köszi.

Az utolsó pillanat

- Írta: Mandy Kristóf -

Az egykori őrangyal elszánta magát. Így, újjászületve már nem látta többé értelmét az életének. A királyt se sikerült megtalálnia. Igaz, már nem voltak különleges képességei, de legalább szeretett volna mellette, a közelében lenni, remélve, hogy ha kell, talán a segítségére lehet. Arra gondolt, hogy talán azért nem találja, hiába keresi még a palotában is, mert az uralkodó szándékosan kerüli, semmibe veszi őt. De ha így is lenne, igaza lenne. Végül is ki ő? Így, újjászületve már egy utolsó senki.

Különleges képességei nélkül mégis mi haszna a létének? Hogy tudna így bárkin segíteni, bárkit megmenteni? Se teleportáció, se gondolatolvasás, se gyógyító érintés… Semmi haszna a létének. Erre gondolt, amikor kiállt a várfal szélére és letekintett a mélybe. Talán a zuhanástól visszaváltozna. Talán a halálközeli élmény a megoldás. Talán attól újra emlékezne és a régi lenne. Vagy meghalna. Hisz ilyen állapotban nem sérthetetlen és bizonyára nem halhatatlan. Meghalna és újjászületne. Talán ismét angyal lehetne. Vagy talán csak meghalna és nem történne semmi. Csak vége lenne. Tudta, azt tehet, amit csak akar, úgyse fog hiányozni senkinek. Széttárta hát karjait a mélység felett és lassan elkezdett előre dőlni.

Érezte, amint a gravitáció lassan fogást talál rajta és elkezdi vonni lefelé. Ebben a pillanatban azonban megfeszült rajta a köpönyeg. Hátrafordult és ott állt a király, csizmás lábával a díszes szegélyére lépve.
– Hallom kerestél – szólt színtelen hangon, mintha a világ legtermészetesebb dolga lett volna, hogy ezúttal ő menti meg egykori őrangyala életét. Nem akarta megbántani, ezért úgy tett, mintha észre se venné azt a végtelen, kétségbeesett keserűséget, mely majdnem a mélybe rántott egy őt szolgálni vágyó szívet.

Vége

De csak ennek a történetnek van vége!

Ha tetszett, szólj hozzá és 5 tűzopált kapsz!

Szeretnél MOST azonnal MÉG TÖBBET olvasni?

Egypercesek, hosszabb kalandok, kisregények, feladványok és egy blogregény

Kedveled a fiatalembert? Többet olvasnál a királyról? Íme egy teljes regény:

8 thoughts on “Az utolsó pillanat”

    1. Köszönöm. Öröm ezt olvasni. Bár nem közvetlen folytatás, de kapcsolódik ehhez, mert nem sokkal később történik: a Mentsd meg a királyt! című

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük