Alex Blogja

Tetszik lentebb az egyperces történet?
Lépj be, ha mindent el akarsz olvasni!
Regisztrálj és még több ingyenes történet vár!

A futószalag (Vhalenien I.)

Oszd meg, ha tetszik a blogom! Köszi.

A futószalag

- Írta: Mandy Kristóf -

Nemsokára elhangzott a parancs és teste hamarosan ott feküdt a megsemmisítőhöz vezető futószalag rideg vasain. Hallotta a monoton zakatolást, a gépek mély hangját. Nem tudta azonban megmozdítani a fejét, de talán jobb is volt így, hogy nem láthatta a mindent bedaráló gépezetet.

Ahogy a rideg, drótokból és vasrudakból összetákolt szalag megállíthatatlan könyörtelenséggel haladt előre mozdulatlan testével, úgy került egyre közelebb végzetéhez. Látott már korábban ilyen megsemmisítő berendezést. Tudta mi vár rá. Jól tudta, hogy a szerkezet hamarosan darabjaira szaggatja testét éles fémlemezeivel, majd pedig szinte atomjaira őrli.

Rendkívül könyörtelennek tűnt ez a tettük, bár… nem sejthették, hogy még magánál van.

Nem akart megsemmisülni. Nem tudta mi lenne vele akkor, de nem akarta kipróbálni, nem akarta átélni. Erre újult erővel kezdtek cikázni a gondolatok az elméjében. Tudta, meg kell mozdulnia. Tudta, nincs más választása. Nincs segítsége. Mégse tudott mozdulni. Sehogy se értette, mi okozhatja ezt a bénultságot, a végtelen tehetetlenségét.

Közben a monoton zaj egyre jobban és jobban erősödött.

Az óriási megsemmisítő gép dübörgésébe, melybe eladdig csak élettelen tárgyakat hajítottak, beleremegett az egész teste, de ebből ő semmit se érzett. Tágra nyílt, dermedt tekintete előtt azonban remegett minden. Nem értette, miért nem érez semmit.

Már csak négy méter, már csak három… még kettő… Vészesen közeledett számára a vég.

Nem bírta tovább. Először a zajok szűntek meg, amint leállt a hallása, majd a látása szűkült be pillanatok alatt és végül nem maradt más, csak a teljes sötétség. Aztán még egy pillanat és tehetetlen teste a futószalagon elért a megsemmisítő nyílásához, majd pedig érezte, amint az éles és hegyes lemezek a jobb lábába mélyednek.

Igen! Jól olvastátok!

Érezte!

Abban a pillanatban ugyanis ideghálózatán rettenetes fájdalom cikázott végig, fel-alá többször is. Erre erősen rúgott egyet, önkéntelenül, hogy megszabaduljon a kegyetlen szorítástól. Mozdulatára hangos csörömpölés volt a válasz, miközben megperdült körötte a sötétség, ahogy lefordult a továbbra is zakatoló szalagról. Mire térdre omlott már visszatértek az érzékei. Felemelte tekintetét és látta, hogy a megsemmisítő, mint egy rettenetes szörnyeteg, foghíjas pofájával vigyorog rá.

Meglepve látta, hogy ezek szerint sikerült szétrúgnia nem is egyet az óriási, éles, hegyes és egyúttal igen vaskos fémlapátok közül. Sietve nézett a lábára, hogy felmérje a keletkező károkat. Meglepve látta azonban, hogy teljesen sértetlen.

Akkor döbbent csak rá, milyen különleges anyagból van a teste. Érdes felszíne nem véletlenül csillámlott annyira. Miriádnyi apró, színes gyémántszilánk alkotta és tette erősebbé és időtállóbbá bárminél és bárkinél. Akkor jött rá, hogy vele nem lehet végezni. Hallhatatlan. Bármit megtehet. Akár… bosszút is állhat.

Erre gondoltak az ott élők is, amikor a csörömpölésre beléptek, de a látványtól szinte legyökerezett a lábuk, ahogy végigmérték az előttük lassan talpra álló, felmagasodó különös lényt, a teremtményüket. Érezték eljött számukra az utolsó pillanat, hisz tudták, a bosszúja ellen semmit se tehetnek.

Szerencséjükre azonban Vhalenien nem ismerte még ezt a szót és egyébként se tartotta őket méltó ellenfélnek, így aztán nem törődve velük, elhagyta a helyiséget. Most, hogy már tudta, hogy valójában ő nem pusztán egy gép… hiszen érez, tehát él,… végre valóban élni akart.

Holnap újabb kalandok!

Gyere vissza holnap is!

Szeretnél MOST AZONNAL többet olvasni ingyen?

Nézz körül a Főoldalon és a menüben!

5 thoughts on “A futószalag (Vhalenien I.)”

    1. Azért írtam oda több egyperceshez, hogy Vhalenien, mert azokban szerepel. És ha sokan kedvelitek teszek még fel róla szóló egyperceseket. De Vhalenien történetének eleje már megjelent könyvben, igaz csak zsebkönyvben, tehát kisregény, de így azt teljes mértékben már nem teszem közzé ingyen. Címe: Smaragdszín öntudat – itt található: https://alexwebshop.hu

Leave a Comment

error: Content is protected !!