Alex Blogja

Tetszik lentebb az egyperces történet?
Lépj be, ha mindent el akarsz olvasni!
Regisztrálj és még több ingyenes történet vár!

A mozgólépcsőn

Oszd meg, ha tetszik a blogom! Köszi.

A mozgólépcső

- Írta: Mandy Kristóf -

A fiú elmélázva haladt felfelé a mozgólépcsőn. A folyamatos, monoton zúgás andalította érzékeit. Ez a nap is olyan volt, akár a többi a főváros egyhangú hétköznapjai közül. De ekkor…

Ekkor megpillantotta a leányt és hirtelen, mintha borzongató áramütés, riasztotta volna fel révületéből. Nem hitte, hogy újra találkozhatnak…

Legszívesebben átölelte és védte, szerette volna. Elöntötte az érzés, hogy bármit megtenne érte. És azok a gyönyörű, ábrándos szemek… soha nem látott még igézőbbet.

Ahogy a mozgólépcsőn lassan haladt lefelé, mint egy éppen alászálló angyal… tekintetük találkozott egy pillanatra, de a lány zavartan sütötte le pilláit. Az érzés kölcsönös lehetett, mert ahogy egymás mellé értek, újra feltekintett a fiúra. Szemeiben ott csillogott a varázslat, de a tétova kérdés is. Mit tehetne?

A két, ellentétes irányú mozgólépcső könyörtelenül vitte őket tovább, el egymás mellett.

Tekintetük éppcsak összekapcsolódott, még alig ismerhették fel a szívükben fellobbanó lángot, a könyörtelen sors már szakította is szét őket. Mindketten fordultak, mintha nem akarnának elszakadni egymástól, de a tömeg miatt visszafutni egyik se tudott volna. A mozgólépcső, mint a kíméletlen végzet, lassan, de biztosan kettészakítani készült az összekapcsolódni akaró szíveket.

Hiába… van, hogy a Sors mást akar… van, hogy reménytelenül lángol fel a szerelem. A fiú tudta, pár pillanat és elmúlik a varázslat és ezt a különleges tüneményt tova fogja sodorni a végzet és az emberáradat… de mit tehetne? Lassan fogyni kezdett lábai alól a mozgólépcső és vele együtt az idő… az idő arra, hogy bármit is tegyen. Hirtelen ötlet villant át rajta. Sietve kapta elő a tárcáját és az már száguldott is le a fémcsúszdán a lány felé, aki utánakapott.

Persze romantikusabb lett volna egy szál rózsa, de ez, praktikusabb ötletnek tűnt. Aztán összemosolyogtak egy röpke pillanatra, miközben a fiú már érezte, hogy ezzel nemcsak a tárcája és vele együtt a címe, de a szíve is végleg a lányhoz került.

 

U.I. Mondjuk azután, amit korábbi találkozásukkor a villamoson tett, ez volt a legkevesebb. 🙂 Olvasd el a korábbi találkozásukról szóló egypercest is ide kattintva: Címe: Dobogó szívvel

Holnap újabb kalandok!

MOST azonnal elolvasnál egy teljes regényt?

Szereted a fantasy univerzumokat, a görög mitológiát, a varázslatokat, azt, ha végül mindig a jók győznek? Szereted a fordulatos, filmszerűen pörgő, meglepő történeteket? Szeretnél könnyed, de izgalmas olvasmányokat? Akkor Mandy Kristóf sorozatát Te is imádni fogod! Lépj be Te is ebbe az ismerős, mégis ismeretlen világba! Melyik főhős történetével kezdenél? Válassz:

Egy regény kitartásról, barátságról, árulásról, sok fordulatról. Te mit tennél, ha átváltoznál és megtudnád: Van egy Másik Világ!

Mesebeli regény szerelemről, feltétel nélküli barátságról, meglepő titkokról. Te mit tennél egy pokoli helyen azt mondanák: 3 napra legyél Te a király!

1 thought on “A mozgólépcsőn”

Leave a Comment

error: Content is protected !!