Alex Blogja

Tetszik lentebb az egyperces történet?
Lépj be, ha mindent el akarsz olvasni!
Regisztrálj és még több ingyenes történet vár!

Az elixír

Oszd meg, ha tetszik a blogom! Köszi.

Az elixír

- Írta: Mandy Kristóf -

A herceg komoran járkált várkastélya bástyáin. Aztán lassan önmaga kísérteties árnyává vált. Nem kívánta az ételt, nem bírt aludni. Szótlanul sétált fel-alá. Arcáról keserűség sugárzott. A kérdésekre, hogy mi baja, csak a fejét ingatta, de nem felelt. A nép és tanácsosai is aggódva figyelték.

Senki se tudta elképzelni, mi történhetett vele. Ellenség nem fenyegette birodalmának határait. Vidékén béke honolt. Végül azonban már nem kívánt felkelni se többé. Folyton csak sóhajtozott. A legnevesebb gyógyítókat hívatták hozzá, ám azok csak ingatták fejüket. Senki se tudott segíteni. Barátai is hiába faggatták. Némán, elszántan hallgatott. Kitartásuk azonban végül célhoz ért.

– Egy rubin, mely nem lehet enyém, ez okozza bánatom. – kezdte a herceg. – Csak az, az elixír menthetne meg, melyet a rubin zár magába, mert a szívem az után sóvárog. Az Élet elixírje az a számomra, de nem lehet enyém. Gazdája megtagadta tőlem. Megtagadta, bár feljebbvalója vagyok. Megtagadta, noha megadnék érte bármit. Akár két legdrágább gyémántomat is.

               Hívei lélegzetvisszafojtva hallgatták, majd így szólt egyikük:

– Hisz Ön ura az egész vidéknek. Parancsait ezrek lesik és teljesítik. Mondja meg ki merészelt ellenszegülni és a föld alól is előkerítjük!

               Erre a herceg mélyet sóhajtott.

– Köszönöm. Igaz barátok vagytok, de… lehetetlen. Ebben nem segíthettek. Hagyjatok meghalni!

               Senki nem tudta, nem is sejtették, mire gondolhat. Vajon, hol lehet az ékkő? Kinek birtokában van ez a csodás elixír?

               A lány hevesen dobogó szívvel rogyott le az oszlop mögött, miután végighallgatta őket. Pontosan tudta, miről beszélt a herceg. Tudta, hogy rá céloz. Ő tagadta meg tőle azt az éltető elixírt, melyre oly nagy szüksége lenne. Ő volt ily szívtelen vele. Pedig tisztelte őt. Azért állt be hadseregébe is, nőként is önként, hogy akár vérét is áldozza érte. Tisztelte őt. Bármit megtett volna érte. Mégis…

Nem akart adni neki az elixírből. Pedig tudta, ez az életébe kerülhet. Töprengve gyötrődött az oszlop mögött. Végül nagy sokára elszánta magát. Felkelt. Óvatosan kitekintett rejtekhelyéről. A herceg behunyt szemekkel feküdt ágyában. Barátai már mind kivonultak. A lány néma csendben, lábujjhegyen osont oda hozzá és megállt mellette egy percre. A herceg megérezhette jelenlétét, mert lassan kinyitotta szemeit és felé fordult. Tudta, a lányon múlik az élete, ő megmenthetné. Tudta, mégis hallgatott. Feleslegesnek érezte azt, hogy újra beszéljen, hogy kérjen, netán könyörögjön. A lány egyszer már elutasította kérését. Ridegen, könyörtelenül.

– Sajnálom. – suttogta a lány.

– Hagyj meghalni! – felelte színtelen hangon a herceg és elfordult.

– Én tisztelem Önt. – suttogta a lány. – És szeretem is…

A herceg hitetlenkedve fordult ismét felé. Pillantásától elhomályosult a lány tekintete.

– Nem. Te nem szeretsz. – suttogta ridegen a férfi. – Ha valóban szeretnél, nem néznéd el, hogy gyötrődök.

– Ha hagynám, ha engedném, hogy megízlelje… Ön nem elégedne meg annyival. Kívánna többet és többet. Nem bírna nélküle élni.

– Így viszont elpusztulok… nélküle…

– Én is… – mondta ki a lány önkéntelenül.

– Akkor… miért tagadod meg mégis? – nézett rá értetlenül a herceg.

– Ön is tudja, ez nem helyes. Csak átmenetileg lehet gyógyír, de megölné Önt és a tekintélyét. Egy hozzám hasonlót nem választhat.

– Nem érdekel. – felelte a férfi. Hangja határozottan csengett.

               Csillogó, gyémántfényű szemeit látva a lánynak eszébe jutottak a herceg szavai, hogy mit meg nem adna a vágyott elixírért. Akár legdrágább gyémántjait is. A férfi tekintetét a vágyott rubinra vetette. Most, hogy már tudta, a lány se ellenzi, érezte, kezd visszatérni belé az élet. Lassan olvadni kezdett a távolság, miközben egyetlen érzéssé dermedt az idő. Szája résnyire nyílt, miközben szemei lassan lecsukódtak. Aztán kezei megragadták a lány karját és a rubint ajkak ajkaira zuhantak.


Holnap újabb kalandok!

MOST azonnal elolvasnál egy teljes regényt?

Szereted a fantasy univerzumokat, a görög mitológiát, a varázslatokat, azt, ha végül mindig a jók győznek? Szereted a fordulatos, filmszerűen pörgő, meglepő történeteket? Szeretnél könnyed, de izgalmas olvasmányokat? Akkor Mandy Kristóf sorozatát Te is imádni fogod! Lépj be Te is ebbe az ismerős, mégis ismeretlen világba! Melyik főhős történetével kezdenél? Válassz:

Egy regény kitartásról, barátságról, árulásról, sok fordulatról. Te mit tennél, ha átváltoznál és megtudnád: Van egy Másik Világ!

Mesebeli regény szerelemről, feltétel nélküli barátságról, meglepő titkokról. Te mit tennél egy pokoli helyen azt mondanák: 3 napra legyél Te a király!

Leave a Comment

error: Content is protected !!