Alex Blogja

Tetszik lentebb az egyperces történet?
Lépj be, ha mindent el akarsz olvasni!
Regisztrálj és még több ingyenes történet vár!

Vadász és áldozat

Oszd meg, ha tetszik a blogom! Köszi.

Vadász és áldozat

- Írta: Mandy Kristóf -


Hajnali kettő felé járt az idő. A zene még javában szólt, a buli még korántsem ért véget, de a lány nagyon unta magát. Úgy érezte, már semmi különös nem történhet vele azon az éjszakán, ideje elindulnia hazafelé. Ezzel az elhatározással indult el a kijárat felé, ám ekkor… ekkor megpillantotta Őt! Ismét! A Férfit!

A férfi a fal mellett végighúzódó, széles padkán üldögélt, lábát lógatva, egykedvűen szemlélve a vidáman mulatozók kavargását. A lány hirtelen úgy érezte, ledermedt körötte a világ. Nem látott mást, csak Őt. Szabályos arcát, nyílt tekintetét, egyenes vonalú sötét szemöldökeit, magas homlokát, s az elé lógó csábító tincseket. Érezte a szíve ritmusát összezavaró vadul tomboló zenét, amint vérében dübörög. Az ősi vadászösztön elöntötte érzékeit. Hirtelen úgy érezte, nincs helye többé a gátlásoknak.


A férfi nem nézett rá. A lány tudta, tán észre se venné őt a kavargó tömegben. Sorsaik fonala a véletlen játéka folytán ért össze ismét abban a percben. A lány tudta, most csak rajta múlik, vajon összefonódik-e.
Nem tétovázott tehát.

Óvatosan megközelítette, miként egy predátor cserkészi be áldozatát. Nem sejtette még, hogy már rég ő az áldozat. Mintha a tömeg kavargása véletlenül sodorta volna arra, hamarosan ott állt, aztán mintha észre se venné a fiút, mintegy közömbösen minden iránt, egykedvűséget színlelve, felpattant mellé a padozatra. Érezte a levegő vibrálását, ahogy karja közben a fiú ruhájához ért. Nem akart felé fordulni. Azt szerette volna, ha észreveszi őt. Szerette volna, ha legalább a látszata meglenne annak, hogy az első lépést a fiú tette meg. Torkában dobogó szívvel, közönyös arcot vágva várt tehát. Semmi pénzért nem fordult volna teljesen a fiú felé. Azt remélte, észreveszi, azt remélte, reá tekint majd. Várt tehát. Csendesen és türelmesen várt, miként az imádkozó sáska is kivárja, míg áldozata közelebb mozdul. A pillanatok azonban csak peregtek, de semmi se történt. Mit tegyen? Meddig mehet el vajon Nő létére, anélkül, hogy megriasztaná közeledésével a Férfit? És vajon nem jobb-e kockáztatni inkább, mint hagyni, hogy sorsuk fonala ismét külön utakra térjen? De vajon mit tegyen? Mit tehetne?

Úgy dübörgött a zene, hogy szavaknak helye ott nem nagyon lehetett. Pedig a lánynak, külsején kívül, csupán a beszéd volt egyetlen fegyvere.

Váratlanul egy kéz érintette meg kezét, mellyel a padozat szélét szorongatta. Forró borzongás öntötte el testét. Hitetlenkedve fordult meg. Pillantása találkozott a fiú elszánt, rezzenéstelen tekintetével. Csábító mosolyától megfagyott a lány vére, miközben a szíve, miként egy csapdába ejtett vad, mintha ki akarna törni mellkasából, rémülten dübörgött. Elakadt a lélegzete. Ostoba reflex-szel rántotta el kezét. Talán, mert ösztönösen megérezte, predátorból, hirtelen prédává, vadászból áldozattá lett. Sietve pattant le a padozatról, majd riadtan vegyült el a kavargó sokaságban.

Megmenekült.

Valahogy azonban mégse tudott igazán örülni ennek.
Talán, mert lelke mélyén már érezte, hogy a szíve végleg a fiú csapdájában ragadt.

Vége

De csak ennek a történetnek van vége!

Ha tetszett, szólj hozzá és 5 tűzopált kapsz!

A jelenleg vásárolható könyvek, ebook-ok:

6 thoughts on “Vadász és áldozat”

Leave a Comment

error: Content is protected !!