Alex Blogja

Tetszik lentebb az egyperces történet?
Lépj be, ha mindent el akarsz olvasni!
Regisztrálj és még több ingyenes történet vár!

Végállomás

Oszd meg, ha tetszik a blogom! Köszi.

Végállomás

- Írta: Mandy Kristóf -

Hirtelen feltűnt a villamos, majd, mint sárga nyílvessző, süvített el mellettük. Már be is ért a megállóba…. Már ki is tárta ajtajait… Sietve kapkodták lábaikat. Hirtelen felhangzott az ajtózárást jelző berregés. Erre Péter, elengedve a lány kezét, nekiiramodott.

Pár pillanat és már oda is ért. Félig felpattant a villamos lépcsőjére és úgy várta a lányt, aki aztán levegő után kapkodva roskadt le az egyik székre. Péter nevetve vágódott mellé. Miközben lassú méltósággal továbbgördült a villamos, hirtelen kialudtak a fények. Jótékony sötétség borult rájuk.

– Rengeteg időnk van még – suttogta a fiú. A város fényei megcsillantak vágyódó szemeiben. Válaszul, a leány a szájára tapasztotta ajkait.

Mint kíváncsi gyermekek, kik nem bírják kivárni a pillanatot, az ajándékozás percét, izgalommal telve kapkodva kezdték bontogatni egymást. Aztán a villamos lassult, majd megállt. Ajtajait álmos közönnyel tárta ki. Fagy áradt be, de ők észre se vették. A szerelem forró hevében égtek. A vágyódás, reménykedő izgalmának tüzében. Szenvedély kavarta fel a fehér hópelyheket. Könnyű pihéik, mint égbe vágyódó bukott angyalok, lelkes rohamra indultak a mennyek kapuja felé. Újabb és újabb, reménykedő rohamra, mielőtt ártatlan, fehér testük végleg egyé válik a föld porával… és sárba veszik a remény…

Vágyódva hitték, egyikük célba ér. Hirtelen ismét befordult a hosszú szerelvény, hóvihart kavarva maga előtt. Zakatolva sietett célja felé. Aztán hirtelen fény öntött el mindent.

– Kocsiszín! Végállomás! – mennydörgött egy hang.

Mint rajtakapott bűnösök, kibontott ajándékaikat, egymást, magukhoz ölelve kapták fel fejünket. A hang érezhető gúnnyal tette hozzá:

– Boldog Karácsonyt!

A villamos dermedten állt a kocsiszín mélyén. Lassan szállingóztak még belőle a hópelyhek.

Csendben, észrevétlen, révbe ért közben a Remény.

Holnap újabb kalandok!

MOST azonnal elolvasnál egy teljes regényt?

Szereted a fantasy univerzumokat, a görög mitológiát, a varázslatokat, azt, ha végül mindig a jók győznek? Szereted a fordulatos, filmszerűen pörgő, meglepő történeteket? Szeretnél könnyed, de izgalmas olvasmányokat? Akkor Mandy Kristóf sorozatát Te is imádni fogod! Lépj be Te is ebbe az ismerős, mégis ismeretlen világba! Melyik főhős történetével kezdenél? Válassz:

Egy regény kitartásról, barátságról, árulásról, sok fordulatról. Te mit tennél, ha átváltoznál és megtudnád: Van egy Másik Világ!

Mesebeli regény szerelemről, feltétel nélküli barátságról, meglepő titkokról. Te mit tennél egy pokoli helyen azt mondanák: 3 napra legyél Te a király!

Leave a Comment

error: Content is protected !!