Alex Blogja

Tetszik lentebb az egyperces történet?
Lépj be, ha mindent el akarsz olvasni!
Regisztrálj és még több ingyenes történet vár!

Csókok és ízek

Oszd meg, ha tetszik a blogom! Köszi.

Csókok és ízek

- Írta: Mandy Kristóf -

A fiatalember és az angyal egyszerre kapott a leány után és rántották vissza a sziklaszírt pereméről. Egyikük a jobb, másikuk a bal karját ragadta meg és a leány ismét a szilárd talajon állt. Futtában köszönte csak meg, kirántva karjait a szorításukból, mert nem volt idő a tétovázásra. Azon a világon a kiszámíthatatlan vadak a nyílt sziklaszirten folyamatos veszélyt jelentettek. Mielőbb fedezéket kellett találniuk. Nem maradhattak. A fiatalember és az angyal közt mégis megfagyott egy pillanatra a pokolian forró levegő, miután észlelték, hogy egyszerre dobbant a szívük a lány iránt, amikor utána kaptak. Sokatmondóan csillant fel az emberi zafírkék és az angyali smaragdzöld szempár, amikor találkozott a pillantásuk. Mindkettejük szívében ott égett már a birtoklási vágy.

– Gyertek már, siessünk! – futott vissza hozzájuk a lány és ezúttal ő ragadta meg karjaikat, hogy a barlang bejárata felé vonja őket, ahol menedéket reméltek.
– Válassz közülünk! Most! – tekintett rá az angyal. Hangja határozottan szólt.
– Miket beszélsz? – lepődött meg a leány. – Ez nem a legmegfelelőbb pillanat erre!
– Én nem várok tovább. Eleget vártam – az angyal szemei elszántan szikráztak. A fiatalember rögtön tudta, bármily erős is a barátságuk, a lány által a féltékenység és irigység is közéjük állhat.
– Ugyan már! – mosolygott tehát közbe a fiatalember, hogy oldja a hangulatot. – Már rég nincs szükség választásra. Én láttam meg hamarabb, az enyém. Ennyi. Most haladjunk!
– Nem úgy van az! – állt elébe az angyal szikrázó szemekkel.

A fiatalember tudta, hogy nem sok esélye lenne egy ilyen erőteljes, különleges képességekkel rendelkező lény ellen, de meghátrálni vagy bealázkodni se akart előtte, így aztán csibészes mosollyal igyekezett oldani a feszültséget, miközben a lány hófehér karja felé intett, amit az imént kormos kezével alaposan bepiszkolt.

– Pedig a kérdés már eldöntve. Nézd, én már meg is jelöltem! – vigyorgott és már ment volna tovább, megkerülve az angyalt, de akkor meghallotta annak suttogó válaszát:
– Csakhogy te nem a száján jelölted!
– Tessék? – lépett erre vissza döbbenten a fiatalember. – Ne mond, hogy! Mit tettél? – suttogta dermedten, mert igen váratlanul érte mindez. Ő is szerette a lányt csak még nem vallotta meg neki. Azt hitte, még van ideje. Nem hitte, hogy ezen a barbár, pokoli világon neki vetélytársa akadhat. Elkésett volna? Lemaradt volna? A lányra tekintett. Zavarát látva egyértelművé vált a válasz.

Sajnos azonban a fiatalember az angyallal ellentétben nem volt gondolatolvasó, így mégcsak nem is sejtette, hogy a lány szíve nem a vadak miatt ver sokkal hevesebben, hanem mert arra gondol, hogy már rég fel kellett volna fednie a fiatalember iránti érzéseit ahelyett, hogy az angyallal próbálta ki azt, vajon milyen az első csók íze.

Az édes és puha emlékre gondolva megnyalta piros kis ajkait. Szívesen megismételte volna. Azóta egy érzés éledezett szívében az angyal iránt, de a fiatalember figyelmére, érintésére és csókjára még mindig vágyott, ahogy az első találkozásuk óta egyfolytában.

Talán azért, mert az angyallal ellentétben tőle mindezeket még nem kapta meg. Vagy talán ez már a szerelem lett volna? Nem tudta. A fiatalember is az érzésein töprengett. Nem tudta, hogy az irigy féltékenység vagy a szerelem lobbant lángra szívében, de ő is vágyta már a lány csókját. Közben az angyal átkozta a gondolatolvasó képességét, mert így mindkettejük elméjébe és szívébe belelátott és tudta, amint ők ketten őszintén beszélni kezdenek egymással, neki többé esélye se lesz.

Mindhárman a csókra gondoltak. Az angyal azért nyalta meg a száját, mert még jól emlékezett a leány érintésére, a leány azért, mert benne is felidéződött, vágyta volna ismét, de szégyellte magát emiatt a fiatalember előtt, a férfi pedig azért, mert elképzelte, hogyha gyorsabb lett volna, ő ízlelte volna meg előbb.

Volt azonban valaki, aki nem töprengett ennyit azon, hogy ki mit szeretne és mit nem, mit szabad és mi tilos. Azon se gondolkodott, hogy vajon milyenek lesznek majd az ízek. Az se érdekelte, melyik lenne finomabb. Amint közelebb ért, egyszerűen csak kitátotta a száját és mindhármójukat bekapta.

Még nincs vége!

MOST azonnal elolvasnál egy teljes regényt?

Szereted a fantasy univerzumokat, a görög mitológiát, a varázslatokat, azt, ha végül mindig a jók győznek? Szereted a fordulatos, filmszerűen pörgő, meglepő történeteket? Szeretnél könnyed, de izgalmas olvasmányokat? Akkor Mandy Kristóf sorozatát Te is imádni fogod! Lépj be Te is ebbe az ismerős, mégis ismeretlen világba! Melyik főhős történetével kezdenél? Válassz:

Egy regény kitartásról, barátságról, árulásról, sok fordulatról. Te mit tennél, ha átváltoznál és megtudnád: Van egy Másik Világ!

Mesebeli regény szerelemről, feltétel nélküli barátságról, meglepő titkokról. Te mit tennél egy pokoli helyen azt mondanák: 3 napra legyél Te a király!

23 thoughts on “Csókok és ízek”

  1. A hosszabb történeteket már mind olvastad? (Szerencsére főhőseink a történetek zömében megjelennek, és minden mindennel összefügg, így sose kell hiányolni őket.) Ezek a rövid történetek, kis tortaszeletek a nagy egészből, melyek futtában, önmagukban is élvezhetőek, mint a bolti kóstolók. 🙂

    1. Köszi. Az egypercesek lényege, hogy ha épp nincs sok időtök, akkor is tudjatok olvasni rövidebb kalandokat, ezért a nagy egészből kiemeltem rövid darabokat, ahol épp csattanó van a végén, ahogy itt is. De hamarosan jön ennek a közvetlen folytatása. Milyen véget hiányoltál egyébként? Mi lett volna a kellemes? Ha választ? Ha igen, akkor kit? Vagy másféle befejezésre gondoltál?

     1. Nos, ez volt az első, amit olvastam az oldalról. De kissé meglepő volt a befejezés. Még ki kell találnom, mennyire tetszik. 😊

     2. Ha a szereplőket megkedvelted, olvashatsz róluk még bőven. Az egypercesek lényege a rövidségük, és a végükön a csattanó. A weboldalon már vannak fent róluk hosszabb írások is. Ajánlom a Kezdetek című menüpontot.

 1. Pingback: Csókok és ízek 2. – Alex Blogja

Leave a Comment

error: Content is protected !!