Tanulj a hibáimból, ismerd meg tapasztalataim!

Mondhatom, hogy szerencsém van két ok miatt:

  • van saját weboldalam az első perctől kezdve és
  • vannak kész értékesítő platformjaim a közösségi oldaltól függetlenül, DE…

Saját weboldal: regenyeim.hu

Szerencsére a történeteimet, novelláimat, kisregényeimet, regényeimet az első perctől kezdve mentettem egy saját weboldalra, aminek címét sokat reklámoztam, így mire a közösségi oldal tiltásai elkezdődtek, már sokan ismerték és meg is jegyezték eme weboldal címét és az írásaim se vesztek el.

Eladási platformok

Szerencsére mire a közösségi oldal fellépett ellenem, mert túl gyorsan növekedett a történeteim népszerűsége, a weboldalam már átalakult webáruházzá, ahol az olvasóim már rendelni is tudták/tudják a könyveim, a weboldalamat pedig könnyen megtalálják a keresőben, a könyveim ott vannak a Libri, Líra polcain, webáruházában és egyéb netes weboldalakon (Emag, Vatera… stb.) Tehát eladási szempontból szerencsére az, hogy a közösségi oldal kihúzta alólam a talajt, nem okozott gondot.

Csak azt sajnálom nagyon, hogy az egyik több ezer főt számláló csoportomat is felszámolták. Éppen azt, ahol a regényeimről, történeteimről beszélgettünk. Létrehoztam azonban válaszul ezt a blogoldalt, ahol hozzászólásokban tudunk kommunikálni. Sajnos még az egyszerűség miatt sokan könnyebben beszélgetnek a közösségi oldalon, de hiszem, hogy akik olvasni szeretik alkotásaimat, hamarosan áttérnek az itteni beszélgetésekre. Itt legalább nem vesznek el a leírt gondolataitok, melyek igen sokat jelentenek nekem.

A weboldalnak egyébként a függetlenségen kívül van még egy igen nagy előnye, mégpedig a reklám. Egyrészt könnyen tudod szóban és írásban is hirdetni a munkáidat, hisz csak a webcímet kell megadnod (pl. regenyeim.hu vagy alexblogja.hu), ahol mindent egy helyen megtalálnak. Másrészt a napi rendszeresség kiváló marketing-eszköznek bizonyult. Az emberek hozzászoknak, várják, akarják.

Ezért ajánlom mindenkinek a saját weboldal mielőbbi létrehozását!

Egyre többen panaszkodnak a részleges és teljes letiltások miatt, amiatt, hogy elvesznek az írásaik. A weboldal erre egyszerű megoldást kínál. Egy gond van csak vele. Drága! Egy átlagos weboldal elkészítése 2-300 ezer Ft-be is kerülhet. Egy kezdő író ezt aligha engedheti meg magának.

Nekem szerencsém volt, értek a weboldalkészítéshez. Gondolkodtam azon, hogy miként tudnék segíteni más íróknak, olyanoknak, akik szívesen működnének együtt a sikerért és nem járta még át őket az irigység vagy a keserűség. Így jutott eszembe egy meglehetősen olcsó, de minőségi megoldás. Ha érdekel, írj emailt: info@alexblogja.hu

Az ötletem által nem csupán egy saját weboldalad lesz minimális áron, ahol megjelenítheted írásaidat és bemutatkozhatsz, de a marketingben is segítek. Ez utóbbi ajándék! Kiküldöm a reklámod a hírlevéllistámra, bemutatkozó oldalt adok a blogomban, és ami még nagyon fontos:

A keresőkben jó lenne az első tízben lenni, igaz? Ez sok-sok százezer Forint, sok munka és idő. Számít az is, hogy hány weboldal mutat a te weboldaladra. A linképítés régről ismert módja azonban már lejárt. Sőt! Ha elhelyezed válogatás nélkül különböző oldalakon a weboldalad linkjét, még letiltást is kaphatsz. De mi lenne, ha többen összefognánk és egymás weboldalára linkelnénk? Ha mindenki, mindenkivel össze van kötve, mégpedig minőségi szövegekbe elhelyezett linkekkel, akkor mindenki szépen haladhat előre. A regenyeim.hu már egy igen erős weboldal. Régóta megvan és igen jók már a helyezései. (Csak keress rá az alábbi kifejezésekre: kalandregények, fantasy könyvek, fantasy regények, és nézd meg, hányadik oldalon találod.) Ez a weboldal erősítheti a tiédet, miközben forgalmat is generálhat neked, még akkor is, ha a regenyeim.hu oldalát találják meg, hisz a rajta lévő linken át a te weboldaladra juthatnak az olvasók. Összefogással sok minden elérhető, bár ez nekem kissé hátrányos lenne, mert ahogy az én erős weboldalam húzná a tiéteket előre, a ti új, még gyenge oldalaitok visszafelé húznák az enyémet, de mivel értek a keresőoptimalizáláshoz, így ez se jelentene problémát.

Amire nem gondoltam időben:

A weboldal másik fontos tulajdonsága, hogy gyűjthetjük rajta a feliratkozókat. Ha tehát valakinek egyszer tetszett valamelyik írásunk, azt később bármikor ismét könnyen megszólíthatjuk és vásárló válhat belőle. Sajnos az email gyűjtését kicsit későn kezdtem meg, amikor már elkezdődött a baj. A tanácsom, hogy ha nincs pénzed saját weboldalra, még rendkívül kedvezményes áron se, akkor legalább egy landing page-n, azaz egy érkező oldali űrlapon gyűjtsd az írásaid iránt érdeklődőket. Máskülönben, ha a közösségi oldal letilt, többé nem fogod tudni elérni az olvasóidat.

Ennyit mára. Remélem, hogy tapasztalataimmal másoknak is segíteni tudok, de mindenkinek saját döntése, hogy a saját útját szeretné-e járni vagy megpróbál tanulni mások tapasztalatából, ezáltal lerövidítve a sikerhez vezető utat.

Akit tehát érdekel a lehetőség, aki nem akarja megvárni, amíg neki is beint a közösségi oldal, aki fel akar építeni egy értékes vevőszerző tölcsért, az most szóljon, illetve írjon privátban. Van két nagyon jó árajánlatom, konstrukcióm a sikerhez. Email: info@alexblogja.huJelezd, ha író vagy és érdekel miként tudnék segíteni!


Adataidat harmadik félnek nem adjuk ki és csak arra használjuk, hogy értesítsünk az újdonságokról.

0 0 votes
Article Rating
 
Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments